→ login

Praktische oefeningen - Intermediate

TITEL
BESCHRIJVING
NIVEAU
Je leest een aantal weerberichten en je linkt deze aan de juiste kaart. Je werkt met woordenschat rond het thema 'weer'. Je luistert naar twee weerberichten en je duidt aan welk weer voorspeld wordt.
In België zijn er drie hulpdiensten: de politie, de brandweer en de ambulance. In deze oefening lees je een aantal situaties en je bepaalt welke hulpdienst ter plaatse komt. Daarna luister je naar een aantal gesprekken tussen een slachtoffer en een operator van de hulpdiensten en je beschrijft wat er is gebeurd.
Je leest brochures van een aantal auto's en je zoekt voor verschillende personen de meest geschikte auto.
Je gaat in een aantal vacatures op zoek naar jobkwaliteiten. Je leest vier vacatures en je zoekt een geschikte kandidaat. Je leert hoe je jouw professionele eigenschappen kan verwoorden.
Je leert hoe je een factuur moet lezen en hoe je een overschrijvingsformulier moet invullen.
gratis
Je luistert naar een audiofragment over het thema 'familie' en je beantwoordt enkele vragen. Je luistert naar een korte reportage over het huwelijk en kinderen en je beantwoordt vragen. Je werkt met woordenschat rond het thema 'familie'.
Je leest een tekst over 'de stad of het platteland'. Je leest de wensen van een aantal personen, en je bepaalt of ze in de stad moeten wonen of op het platteland. Je luistert naar een discussie en je plaatst argumenten bij de juiste persoon.
Je leest de situatie van een aantal personen en je duidt aan op welke dienst van het gemeentehuis ze moeten zijn. Je luistert naar voicemailberichten van het gemeentehuis en je beantwoordt vragen. Je werkt met woordenschat rond het thema 'officiële instanties'.
Je luistert naar een dialoog tussen een autoverhuurbedrijf en een klant. Je vult een fiche in voor de klant. Je werkt met woordenschat rond het thema 'transport'.
Op basis van informatie die je uit een audiofragment haalt ga je op zoek naar het meest geschikte hotel om een meeting te laten doorgaan.
Je vergelijkt twee verschillende jobs met elkaar. Wat zijn de verschillen tussen deze jobs? Je bekijkt een loonfiche en je beantwoordt enkele vragen. Je werkt met woordenschat rond het thema 'werk'.
Je leest de bereidingswijze van een cake en je beantwoordt vragen. Je werkt met woordenschat rond het thema 'koken'.
Je beantwoordt vragen op basis van een catalogus over koelkasten. Je luistert naar een dialoog tussen een klant en een verkoper en duidt aan welke koelkast de klant koopt.
Je leest drie brochures van GSM-abonnementen. Je zoekt voor een aantal personen het meest geschikte GSM-abonnement, en je houdt daarbij rekening met verschillende criteria. Je werkt met woordenschat rond het thema 'communicatie'.
Je leert hoe je informatie over bankrekeningen moet lezen. Je leert woordenschat rond het thema 'de bank'
Je leert woordenschat rond het thema 'studie'. Je leert hoe je een schoolrapport moet lezen.
Je leest over ergernissen bij pendelaars. Je leert hoe je ergernissen over het openbaar vervoer kan uiten.
Je leest een tekst over het Belgische onderwijssysteem. Je bepaalt bij welk type onderwijs een aantal richtingen horen. Je leert woordenschat rond het thema 'school'
Je leert de Nederlandse benaming van de voornaamste huishoudelijke taken.
Je leest een aantal getuigenissen van pendelaars. Je werkt met woordenschat rond het thema 'het openbaar vervoer'. Je leest een kort interview en je beantwoordt enkele vragen.
Je luistert naar twee audiofragmenten en je zet de informatie in de juiste volgorde. Met deze oefening oefen je jaartallen.
Je leert woordenschat rond het thema 'rijbewijs'. Je leert de betekenis van een aantal belangrijke verkeersborden.
Je zet een aantal fragmenten van een tekst over 'wonen' in de juiste volgorde. Je leert woordenschat rond het thema 'wonen'
Je leest de korte inhoud van een aantal films en je beantwoordt vragen. Daarna luister je naar een gesprek tussen Tom en Veronique en je duidt aan over welke film ze praten.
gratis
Je plant de volledige verhuis van je vriendin Sara. Je zoekt een geschikt appartement op basis van mondelinge instructies, je bepaalt welke meubels ze wil verkopen, en je schrijft drie advertenties.
gratis
Je leest een aantal tips om energie te besparen. Je leert woordenschat rond het thema 'energie'. Je luistert naar een audiofragment en je vult een tabel aan.
Je leert hoe je een programmatie voor televisie moet lezen. Je luistert naar een dialoog en bepaalt naar welke film de sprekers moeten gaan.
Een vakman is iemand die allerlei herstellingen uitvoert aan je huis. In deze oefening bekijk je een website met vakmannen, en zoek je welke vakman nodig is voor een bepaald probleem.
Iedereen die het internetgebruikt heeft wel al eens een ‘phishing-mail’ gekregen. Met dit soort e-mails proberen fraudeurs om je persoonlijke gegevens te achterhalen, of om je bankgegevens te weten te komen. In deze oefening leer je hoe je moet omgaan met ‘phishing-mails.’
Je leert tijdsoriënterende begrippen zoals 'morgen', 'overmorgen' en 'eergisteren' gebruiken.
Je leest een tekst over voorrang. Je leert woordenschat rond het thema 'verkeer'
Je bepaalt op basis van een aantal e-mails welk restaurant het meest geschikt is voor een etentje. Je leert hoe je een tafel moet reserveren in een restaurant.